Tavaly előtt már csináltam kökény lekvárt, de akkor sok cukrot raktam bele és túl sokáig főztem, így alig tudtuk kivarázsolni az üvegből, annyira sűrű lett. :) Idén ismét megpróbáltam és jelentem ez most jó lett. 2 kg kökényhez most 90 dkg cukrot tettem és kb 1 órán át főztem passzírozás után.
Ilyen volt... |
...ilyen lett :) |
Az összes "gyerekbetegség" kijött rajta, ami csak kijöhetett :) Ezért inkább megtartom, de majd készítek egy párat ajándékba, mert a kedvem nem szegte a bénázásom. Ja, Tamás meg lekislányosozta... Ahh...
Végül pedig a könyvajánló:
Nagyon jó könyv. Kezdő varróknak is ajánlom, mert jól érthető és képekkel is illusztrálva vannak a technikák és hímzésfajták. A minták és a képek pedig gyönyörűek.
6 megjegyzés:
Szerintem tök jó lett a zsepitartó!
A kökényt Te szedted?
Köszönöm :) Igen, én szedtem. Nem is kellett messzire mennem, mert eléggé kint lakunk, így a ház elől a bokorról gyűjtöttem :)
Jól néz ki a lekvár is és a zsepitartó is. Majd én is varrok párat, ha egyszer lesz rá időm.
Láttalak benneteket október elején az újirázi búcsúban! :-)
Tényleg láttál? Pedig pont gondoltam arra, hogy jó lenne találkozni mielőtt szülési szabira mész és akkor a francia csomót is megmutathatnád :) Ne haragudj, de én nem vettelek észre. Örülök, hogy tetszik a zsepitartó! Köszi az ötletet :)
Nem haragszom, én is mire felfogtam, hogy ti voltatok, már arrébb mentünk. Akkor indultunk haza, anyósom testvérééknél voltunk.
Decembertől nem dolgozom, úgyhogy márciusig bármikor találkozhatunk, hogy megmutassam. :-)
Pillangós zsepitartó................. Csudaszép! Persze az enyém is gyönyörű!!!
Megjegyzés küldése