Az én titkos kis Világom...
Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
“Az alkotó élet titka az, hogy felnőttkorban is megőrizzük a gyermekkor szellemét.” (Thomas Huxley)

2010. november 8., hétfő

Elsőre nem is rossz

Kipróbáltam a fekete teával való festést.
Először kifőztem a kongré anyagot (30x40 cm) kb. 10 percig picit több, mint 1 liter vízben, utána kivettem a vízből és hagytam kihűlni. A főző vízbe beleraktam 3 tea filtert és kb. 10 percig főztem, utána levettem a tűzről és hagytam hűlni a teát a filterekkel együtt. Kb. 1 óra múlva kivettem a filtereket és beleraktam az anyagot így tettem fel főni forrástól számítva kb. 20 percig. Utána levettem a tűzről és raktam bele ecetet(140 ml), elkevertem és hagytam hűlni 3 órán keresztül az egészet. Miután kihűlt csap alatt kimostam a kongrét addig, míg engedte a színét. Kiterítettem száradni és végül kivasaltam. Íme az eredmény:
Szerintem elsőre nem is lett rossz :) Igaz nem vártam semmilyen eredményt, úgy voltam vele, ha nem marad az anyagom fehér már boldog leszek. Megkérdeztem párom, mint kreatív tanácsadóm először mindent neki mutatok meg, hogy milyen színű? Szerinte szürke... Ahhh

Még szeretném kipróbálni a borsmenta teával (állítólag zöldre lehet vele festeni), a vörösborral és a kávéval való festést is.

2 megjegyzés:

Barbaral írta...

Jó lett nagyon:) Konkrét terved van vele, vagy csak kísérletezgettél?
Én nem nagyon mutogatom a férjemnek az ilyeneket mert látom szegénynek az arcán, hogy fogalma sincs mit kellene mondania:)))

Azóta, mióta az egyik bogyó alapú festésem gyönyörű bordó színe megzöldült a csapvizes öblítéstől, én éppen az agyvérzés határán voltam, a párom meg közölte, hogy még sose látott ilyen szépet. Csodálkozott, hogy miért akarom lenyomni a torkán a fonalcsomót...:)

Ryki írta...

Köszönöm! Nem volt konkrét tervem, csak kísérleteztem. Igen, párom se értette miért mondott "rosszat", talán mert az egyetlen szín amit nem szeretek és nem látok benne fantáziát az a szürke... :) Bármi mást mondhatott volna... :D