Az én titkos kis Világom...
Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
“Az alkotó élet titka az, hogy felnőttkorban is megőrizzük a gyermekkor szellemét.” (Thomas Huxley)

2011. augusztus 1., hétfő

Sziklakert - Időkapszula

     Végre idén elkezdtünk a kerttel is foglalkozni és belevágtunk egy sziklakert megépítésébe. Egyrészt a megmaradt betontörmelékeket tüntetjük így el, másrészt pedig tetszik mind a kettőnknek Tamással. Szóval arra gondoltam, mivel volt egy nagy beton tömb amiben vascső volt és így adta magát a dolog, hogy mi lenne ha belerejtenénk egy üzenetet. Így jött az ötlet, hogy csináljunk egy időkapszulát. Gyors leírtam ami éppen eszembe jutott rólunk, a házról, és a jelenlegi helyzetről. Gondolkodtunk mit kellene még bele tenni a levél mellé, apának egy fénykép jutott az eszébe, hogy jó ötlet lenne, de sajnos nincs még olyan kinyomtatva amin mind a négyen rajta vagyunk... Nekem pedig az az ötletem támadt, hogy hajszálakat tegyünk bele, hátha sok-sok év múlva aki megtalálja  a kapszulát klónoz minket. De ezt az ötletet azért vetettük el, mert aludtak a gyerekek és nem akartuk őket felkelteni, na jó meg azért is, mert a klónozás ellen vagyok, van egy hitem amiben hiszek, de ebbe a témába nem is mennék bele jobban. Találtam utólag ITT egy leírást mit is tehettünk volna még bele. 

A levél első oldala,
 a személyes adatokat kitakartam, de ott a nevünk és a születési dátumaink szerepelnek.
A levél második oldala
egy kis politika (persze Tamással ezen jól összevesztünk, mert a politika...)
 és a saját jövőm ahogy elképzelem:
sok szép unoka :)
Palackposta a jövőbe,
végül is csak a levél került bele.
A biztonság kedvéért körbetekertük fóliával.
Tamás behelyezi a csőbe az időkapszulánkat.
Jobb oldalt az a kis kupac a sziklakert alapja, bal oldalt pedig a  termés kövek.
   
     Azért kíváncsi vagyok ki és mikor találja meg a kapszulánkat. Mivel úgy tervezzük, hogy itt éljük le az életünket mi biztos nem fogjuk lebontani a sziklakertet. Majd elmondom a fiúknak, ők pedig az unokáknak és egyszer majd valaki kiássa. Egy nyomot már biztos hagytam róla, itt a blogomon. :)

4 megjegyzés:

Barbaral írta...

Tök jó:))))

Ryki írta...

Köszi, ez egy spontán ötlet volt :)

Ágnes írta...

Ez nagyon jó ötlet! Ügyik vagytok. Szép legyen, mert jövő héten lecsekkolom! :)

Ryki írta...

Igyekszünk, bár növényeket csak ősszel, vagy jövő tavasszal ültetünk bele. De már a terméskövekkel is mutatós. Akkor várunk jövőhéten! :)