Az én titkos kis Világom...
Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
“Az alkotó élet titka az, hogy felnőttkorban is megőrizzük a gyermekkor szellemét.” (Thomas Huxley)

2011. február 17., csütörtök

Szóhoz se jutok...

   Csalódtam..., hogy kiben? Az orvosomban... Persze már túl vagyok a szülésen és meg is voltam vele elégedve, de ma néztem Vacskamati blogját és írt a szülőszékről, hogy egy cikk hatására asztalossal csináltatta meg, mert az ő kórházukban nem volt. Gondoltam elolvasom a cikket és mi van benne, hogy Békéscsabán is lehetne már ülve szülni. Amikor az első babát vártam nem is gondoltam ilyesmire, elfogadtam, hogy fekve kell szülni és a gátmetszés is rutinszerű, de szülés közben kétszer is mondtam az orvosnak, hogy jobb lenne ülve, mert nehéz nyomnom, hozzáteszem Levente nagy baba volt (4235 gr) és az ösztöneimre hallgatva végig azt éreztem, hogy fel szeretnék ülni. Nos az orvos nem mondta volna, hogy van szülőszék... Párom emelte a hátamat és próbált segíteni. A cikk még azt is írja, hogy ott van az alternatív vajúdóban, de most amikor Tomikával voltunk bent szülni, hááát én ott se láttam... Gondolom az orvosoknak kényelmesebb így. Vacskamati azt írta, hogy nehéz beszerezni egy ilyen szülőszéket, a csabai kórház pedig kapott egyet. A cikkben azt olvasni, hogy még egy kismama se próbálta ki, na de ha nem is tud róla? Én lehet, hogy kipróbáltam volna... Tudom már úgy is mindegy, de azért egy kicsit ledöbbentem...

3 megjegyzés:

Barbaral írta...

Valószínűleg azzal van a gond, hogy az orvosok ragaszkodnak a "hagyományos" módszerekhez.
Csak akkor minek csinálnak csili-vili új szülészetet?

Mindkét gyerkőcöt Békéscsabán szültem, a második után a dokim biztatott, hogy vállaljunk be egy harmadikat is, legalább kipróbálhatom a világszínvonalú új szülészetet. Na de minek, ha a módszer nem változik??? Persze nem ezért nincs 3.:)

A gátmetszéssel ugyanígy voltam, én nem akartam, az orvos viszont nem is akart hallani róla, hogy ne vágjon...

Megvan a jól bevált rutin és semmi pénzért nem változtatnak rajta. Ezt akár szó szerint is vehetjük:)))
Csak ezért kár százmilliókat költeni:(

Egyébként regényeket lehetne írni az egészről, beleértve a terhesgondozást, szülést, kórházban levő időszakot, gyerekosztályt.

Annak ellenére, hogy a dokimmal maximálisan meg voltam elégedve. Csak előbb el kellett fogadnom, hogy ő diktálja a feltételeket, az én kívánságaimra meg senki se kíváncsi.

Ryki írta...

Világszínvonalú új szülészet? Mind a kettő babót az új helyen szültem és szerintem ami ott van azaz alap, milyen lehetett a régi?... Ja persze van egy fizetős szoba plazma TV-vel és apa is bent lehet, de nem tudom ki hogy van vele, de túléltem, hogy szülés után nem néztem TV-t... Ezt már én is látom, az ember fogad orvost, de az orvos úgyis csak a rutinszerű dolgokat diktálja, de ha meg nincs orvosod nem is foglalkoznak veled, sajnos a saját szememmel és fülemmel voltam ennek tanúja...

Barbaral írta...

Az új szülészet fent a főépület 5. emeletén, a gyermekosztály mellett. Kb. 2,5 éve adták át.
Csak azért írom mert elbizonytalanodtam. Annak idején a dokim nem győzött áradozni róla, micsoda hiper-szuper hely lesz... Vagy lemaradtam valamiről, vagy nagyobb füstje volt, mint lángja.

Hát a régi meg olyan régi volt:) Koszvadt, lelakott minden.
A vizsgálószékbe úgy tudtam felmászni, hogy az ügyeletes orvos bakot tartott mert nem lehetett állítani a szék magasságát:))) Arra persze volt esze, hogy megjegyezze, nem kellett volna ennyit hízni.

A tusolóba meg csak orrcsipesszel és csukott szemmel mertem bemenni:))))
A szülésnél csodálatosabb élmény csak a hazajövetel volt, emlékszem majdnem sírva fakadtam, hogy végre le merhetek ülni a wc-ülőkére:)