Az én titkos kis Világom...
Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
“Az alkotó élet titka az, hogy felnőttkorban is megőrizzük a gyermekkor szellemét.” (Thomas Huxley)

2011. február 18., péntek

Régi magyar keresztszemes minták

  Manka kezdeményezett egy olyan kiállítást ahol gyergyói keresztszemes hímzéssel készült munkákat lehetne nevezni. Nekem nagyon tetszik az ötlet és már ki is választottam egy egyszerűbb mintát, a határidő április 30. Részletek itt. 

2011. február 17., csütörtök

Szóhoz se jutok...

   Csalódtam..., hogy kiben? Az orvosomban... Persze már túl vagyok a szülésen és meg is voltam vele elégedve, de ma néztem Vacskamati blogját és írt a szülőszékről, hogy egy cikk hatására asztalossal csináltatta meg, mert az ő kórházukban nem volt. Gondoltam elolvasom a cikket és mi van benne, hogy Békéscsabán is lehetne már ülve szülni. Amikor az első babát vártam nem is gondoltam ilyesmire, elfogadtam, hogy fekve kell szülni és a gátmetszés is rutinszerű, de szülés közben kétszer is mondtam az orvosnak, hogy jobb lenne ülve, mert nehéz nyomnom, hozzáteszem Levente nagy baba volt (4235 gr) és az ösztöneimre hallgatva végig azt éreztem, hogy fel szeretnék ülni. Nos az orvos nem mondta volna, hogy van szülőszék... Párom emelte a hátamat és próbált segíteni. A cikk még azt is írja, hogy ott van az alternatív vajúdóban, de most amikor Tomikával voltunk bent szülni, hááát én ott se láttam... Gondolom az orvosoknak kényelmesebb így. Vacskamati azt írta, hogy nehéz beszerezni egy ilyen szülőszéket, a csabai kórház pedig kapott egyet. A cikkben azt olvasni, hogy még egy kismama se próbálta ki, na de ha nem is tud róla? Én lehet, hogy kipróbáltam volna... Tudom már úgy is mindegy, de azért egy kicsit ledöbbentem...

2011. február 15., kedd

Díjat kaptam, mindennapjaim

Díjat kaptam Hajnitól. Nagyon örültem neki, mert kezdő bloggereknek lehet adni és ő rám is gondolt. Köszönöm!



A díjjal járó teendők:
Írj egy bejegyzést, amelyben közzé teszed a Liebster-Blog képet, és másold be ezt az útmutatót.

- Linkeld be annak a személynek a blogját, akitől a díjat kaptad, és hagyj nála egy hozzászólást, hogy elfogadod a díjat, és add meg a bejegyzésed elérhetőségét.

- Ezután gondolkodj el, melyik az a 3-5 blog, amelyiknek tovább szeretnéd adni a díjat, linkeld be őket a bejegyzésedbe, és értesítsd őket egy hozzászólásban a jelölésről.

- Tehetséges kezdő blogolókat részesíts előnyben, ne olyanokat jelölj, akiknek több 100 követője van.


Sajnos mostanában kicsit le vagyok maradva a blogok olvasásával, így most hirtelen nem is tudom kinek adhatnám tovább, aki még nem kapta meg, de ha lesz rá lehetőségem tovább fogom adni.

A mindennapjaimat teljesen kitölti a babázás és a gyereknevelés, így nem is nagyon írtam mostanság bejegyzést. Amikor mellgyulladást kaptam, akkor rájöttem, hogy most egy kicsit lassítanom kell és teljes figyelmem a gyerekekre kell fordítsam. Viszont már vannak napok amikor tudok egy picit hímezni és haladok a babaköszöntővel, ha egy nap pár X-et tudok böködni már annak is nagyon örülök, mert sok kicsi sokra megy és egyszer kész lesz :) De nem panaszkodom, mert a gyerekek nagyon aranyosak és csak ritka eset az amikor pont mind a kettő egyszerre akarja anyát és így én is nyugodtabb vagyok :) Tomika nagyon szépen növöget és van, hogy már 4 órát is alszik este... Apró örömök a életben, ha újra aludhatok 8 órát nagyon-nagyon meg fogom becsülni. Egy kicsit fárasztó amikor alszok 5 órát másfél órás reklámblokkal (szoptatás, fejés) De már látom, hogy egyszer ennek is vége lesz, így próbálom a babázás minden percét újra kiélvezni, mert élvezem nagyon, és amikor Tomika elmosolyogja magát, akkor tudom, hogy minden rendben!