Az én titkos kis Világom...
Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
“Az alkotó élet titka az, hogy felnőttkorban is megőrizzük a gyermekkor szellemét.” (Thomas Huxley)

2011. április 28., csütörtök

2011. április 22., péntek

:)

     
Én ezzel a képpel kívánok mindenkinek Kellemes Ünnepeket a fiúknak sok piros tojást, a lányoknak pedig sok locsolót! :)

2011. április 16., szombat

Terítő részlet

Eddig itt tartok:






     Anchor Home asztali futó ( 100x45 ) Aida betéttel, puppets osztott hímzőfonallal hímezve. A minta a Diana kézimunka magazin egy régebbi keresztöltéses számából való. A virágok 6-szor vannak, a terítő két szélén elhelyezve. Sajnos a kép nem adja vissza de sokkal élénkebbek a színek és a terítő is szép vanília sárga.

2011. április 13., szerda

Atópiás dermatitis

     ... mondta a védőnő (én meg csak pislogtam, mint hal a vízben) mikor megkérdeztem, mi az a atópiás bőr, mert az orvos ezt mondta szegény Tomika bőrére. Eddig is csak gyógyszertári készítményeket használtunk, mert érzékeny a bőre, de szegénynek az arcán nagyon csúnyán száraz, érdes és piros. Már naponta többször is kenegettem a testápolóval, de csak egy kicsit múlt. Most a doktornő szteroidos kenőcsöt írt fel, amit hígítva fürdés után naponta egyszer egy hétig használjunk. Higgye el anyuka elmúlik, ha nem, mehetünk a bőrgyógyászatra. Ha lehet nem kenném szteroidos kencével, így a védőnő adott egy márkának a termékmintájából. Kipróbáltuk, de még annyira se használt, mint a gyógyszertári testápoló. Ekkor orvosi könyvek elő, mi az a atópiás bőr. Válasz nincs a könyvekben, marad a net. Itt egész jól leírják,(allergiás,érzékeny, viszkető bőrgyulladás) de a kiújulásának a kezelésénél használt szakszavak nekem nem túl biztatóak, szóval a józan paraszti eszemre és anyai ösztönömre hallgatva végig gondoltam, hol a legszebb a gyerek bőre?... hát a popsiján. Fogtam a jól bevált gyógyszertári popsikenőcsöt és fürdés után vastagon bekentem  Tomszibaba fejét, csak pislogott nagyokat és próbálta az ujjaimat bekapni :), DE 2 óra múlva megszűnt a pirosság és puhább lett a bőre is!!! Annyira örülök, a józan paraszti eszem győzedelmeskedett a tudomány felett :D

Ez az egyik kedvenc képem.


     Egyébként jól vagyunk nő, mint a gomba eső után. Mondtam is páromnak, hogy ezután minden este satuban alszik :) Hjaj olyan gyorsan felnőnek... 

2011. április 5., kedd

PIF

     Veronikánál jelentkeztem egy PIF játékra, így most én is meghirdetem:



Szabályok:
   Az első 3 jelentkező ajándékot kap tőlem egy éven belül. Hagyj itt egy megjegyzést utána pedig te is hirdesd meg a játékot a blogodon, vagy facebookon.
Nagyon fogok igyekezni, a tavaszi játék is nagyon tetszett! Várom a jelentkezőket :)

2011. április 1., péntek

Kalocsai kerek terítő, elkezdett munkák

     Itt a tavasz és újra kedvem van kalocsai mintát hímezni:


Imádom ezt a rózsaszínt
     A kész terítő átmérője 28cm lesz. Perlé gyöngyhímzővel varrom ki és úgy tervezem, hogy a szélét is én hímzem ki. Egy kis kerek dohányzóasztalra kerül majd egyszer. Belekezdtem egy újabb babaköszöntőbe, ezúttal unokahuginak lesz, csajos rózsaszínben, és mégiscsak indulok a pályázaton egy terítővel. Ezzel álmodtam és gondoltam, hogy ez biztos valami jel :) A kész terítő fogja díszíteni majd húsvétkor a konyhában az asztalt, és csak remélem Levente kibírja ezt az egy napot, amikor terítőt szeretnék az asztalra, mert az elmúlt 10 hónapban (amióta állni tud) minden ilyesmi, váza, terítő, cserepes virág és társai a kémény magasságába felpakolva :) Képeket majd később mutatok. :)
Tomika tegnap volt 3 hónapos és mivel tegnap vendégeink is voltak kinyitottuk azt a kölyök pezsgőt amit még Szilveszterre vettünk és elmaradt az elfogyasztása, mert éjfélkor már a kórházban voltunk a kis jövevénnyel. :)